Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vodiči v Prešove sa nestačili čudovať! VIDEO Z kamiónu stojaceho v zápche začali vyskakovať utečenci

Ľudia začali vyskakovať z kamiónu
Ľudia začali vyskakovať z kamiónu (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

PREŠOV - Situácia, ktorú zachytilo video na sociálnej sieti sa dá len ťažko popísať. Natočil ho jeden z vodičov v Prešove, ktorý stál v kolóne. Pred ním sa nachádzal rumunský kamión, ktorý na prvý pohľad nepôsobil zvláštne, no po chvíli z neho začali vyskakovať ľudia.

Migranti začali vyskakovať z kamióna

Celú situáciu aj spomínané video začali už riešiť aj policajti priamo na svojej stránke na sociálnej sieti. Tvrdia, že toto video sa po internete masovo šíri. Po tom, ako sa na boku kamiónu roztrhla plachta návesu, začali z tohto vozidla vyskakovať ľudia. Na videu je zachytené, ako vyskakujú dvaja ľudia, pričom bolo vidieť, že ten tretí už bol vonku a pomáhal druhému pri zoskoku. Spoza druhého auta už len vidieť, ako dve osoby utekajú mimo vozovku.

Na video zareagovala polícia a začala konať

Policajné zložky na toto šíriace sa video reagovali aj statusom na sociálnej sieti. "Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP PPZ po nahlásení uvedeného prípadu prípad preveruje ako podozrenie z trestného činu prevádzačstva. V súčasnosti na mieste sú vykonávané úkony na zistenie a preverenie relevantných informácií a prípadne preukázanie úmyslu na spáchanie daného trestného činu," uviedli štátne zložky v statuse.

Podľa polície pritom ide o tri osoby, ktoré tento čin uskutočnili v prešovskej časti Sekčov. Ich národnosť je pravdepodobne iránska alebo afgánska. "Všetci traja boli zadržaní políciou. Na mieste bola vyslaná aj mobilná zásahová jednotka Úradu hraničnej a cudzineckej polície. V prípade ďalších skutočností vás budeme informovať,"​ uzavrela polícia.

Viac o téme: MigrantiPrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu