Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Trump sa načisto zbláznil: Najskôr pochvala na všetky strany a teraz... FUJ, zbabelé klamstvo

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP/Alex Brandon)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump vo štvrtok vyhlásil, že o organizácii WikiLeaks nič nevie. Reagoval tak na udalosti okolo jej zakladateľa Juliana Assangea, ktorého polícia krátko predtým zadržala v priestoroch ekvádorského veľvyslanectva v Londýne. Informovala o tom agentúra AP.

"Nie je to moja vec," povedal bez bližšieho vysvetlenia americký prezident v Oválnej pracovni Bieleho domu po stretnutí so svojím juhokórejským náprotivkom Mun Če-inom.

Počas predvolebnej kampane pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2016 vyzdvihol Trump prácu WikiLeaks viac ako stokrát, pričom v lete toho roku táto organizácia zverejnila tisíce e-mailov poškodzujúcich Trumpovu demokratickú protikandidátku Hillary Clintonovú, pripomenula AP.

Assangea vo štvrtok zadržali na ekvádorskom veľvyslanectve, kam sa uchýlil v roku 2012, príslušníci londýnskej Metropolitnej polície. V Británii je obvinený z porušenia podmienok kaucie. Spojené štáty žiadajú o jeho vydanie v súvislosti s pomocou pri prieniku do počítačovej siete amerického ministerstva obrany (Pentagón), za čo mu hrozí až päť rokov väzenia.

Viac o téme: Donald TrumpWikiLeaks
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu