Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Obrovská tragédia v zábavnom parku: VIDEO Tornádo vynieslo do vzduchu nafukovací hrad, dve deti zomreli

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: YouTube)

PEKING – Deti si šli zaskákať na nafukovací hrad, hrali sa, pišťali a vykrikovali od radosti. A potom sa objavil stĺp prachu a ich radostný výskot sa v sekunde zmenil na jačanie od hrôzy a ľudia na zemi stŕpli. Priletel totiž divý víchor…

V nedeľu sa provinciou Henan v strede Číny prehnal zradný poryv počasia. Nečakane zasiahol obľúbené turistické centrum, zábavný park, a následky boli hrozivé: 20 detí vrátane dvoch dospelých utrpelo zranenia a dve deti prišli o život.

Foto a video nie sú vhodné pre maloletých a ľudí s citlivou povahou!

Jedna z obetí.
Zobraziť galériu (3)
Jedna z obetí.  (Zdroj: YouTube)

Jedno zo zranených detí je v kritickom stave. Náhla lokálna víchrica viditeľná ako vysoký stĺp prachu zdvihla skákací hrad preplnený deťmi a vymrštila ho do vzduchu ako handrového pajáca.

Ako zdrap papiera.
Zobraziť galériu (3)
Ako zdrap papiera.  (Zdroj: YouTube)

Návštevníci zábavného parku kričali od hrôzy a utekali ako o život pred neovládateľne lietajúcim skákacím hradom. Vo vzduchu víril prach a trosky. Niekoľko obetí tragédie prachový vír schytil a vyniesol do výšky a potom znova spadli – alebo ich vyhodilo zo skákacieho hradu, keď sa prevrátil.

Podľa meteorologickej služby provincie „prachový diabol“ meral na šírku asi 9 metrov, trval až štyri minúty a spôsobil vážne škody zariadeniam v tejto oblasti. Mená a vek oboch obetí polícia ešte neoznámila, ale údajne zadržala majiteľa skákacieho hradu. Prevádzkovateľ môže čeliť obvineniu z nedbanlivosti, ak sa zistí, že nafukovací hrad riadne nepripevnil na zem.

Viac o téme: VíchorNafukovací hrad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu