Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Jeden z najbizarnejších súdov vôbec: David (56) zažaloval šéfa za šikanovanie svojimi vetrami

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

MELBOURNE - Odvolací súd v austrálskom Melbourne zamietol žalobu istého stavebného inžiniera, ktorý obvinil svojho nadriadeného, ​​že ho šikanoval, keď pred ním schválne prdel. Informuje o tom agentúra AP. Súd potvrdil verdikt súdu nižšej inštancie, podľa ktorého muž nemá nárok na odškodnenie vo výške 1,8 milióna austrálskych dolárov (1,1 milióna eur) od svojho bývalého zamestnávateľa.

Muž sa vracal domov z Thajska: Keď zbadal svojho suseda v lietadle, nastala nočná mora

Päťdesiatšesťročný David Hingst pred súdom vypovedal, že sa vo firme Construction Engineering nechal presťahovať z kancelárie typu open space do malej miestnosti bez okien, aby nemusel znášať prejavy nadúvania svojho nadriadeného Grega Shorta. Avšak Short vraj za ním niekoľkokrát denne chodil a aj tam ho svojou plynatosťou obťažoval a myslel si, že je to vtipné. Hingst potom miestnosť vystriekal deodorantom. Pre svojho šéfa vymyslel prezývku Pán Smraďoch.

Short na súde uviedol, že si nepamätá, že by Hingsta v jeho kancelárii obťažoval svojím nadúvaním, pripustil však, že "raz či dvakrát" to urobiť mohol. Hingst tiež Shorta obvinil, že sa voči nemu správal urážlivo i počas ich spoločných telefonátov, hovoril vulgárne a posmieval sa mu.

Jeden z najbizarnejších súdov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: pixabay.com)

Sudcovia odvolacieho súdu došli k záveru, že Hingst svoju žalobu kvôli údajnej šikane založil hlavne na incidentoch s nadúvaním, pričom prejavy plynatosti pokladal za útoky proti svojej osobe zo strany Stronga. Súd dospel k záveru, že Strong Hingsta nešikanoval alebo neprenasledoval. Súd tiež nezistil, že by spoločnosť Construction Engineering zanedbala nejaké povinnosti.

Strong pre túto spoločnosť pracoval od mája 2008 do apríla nasledujúceho roku. Jeho miesto bolo zrušené. Firma to zdôvodnila útlmom v stavebníctve súvisiacim s globálnou finančnou krízou z roku 2008. Potom, čo neuspel na odvolacom súde v Melbourne, sa Hingst plánuje obrátiť na austrálsky najvyšší súd.

Viac o téme: NadriadenýŽaloba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu