Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tomuto sa len ťažko verí: Vulgárna dievčina zneužila linku 158, hrozné, čo si operátori vypočuli

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - K vulgárnym výlevom používala 21-ročná Češka tiesňovú linku polície. Tú zneužila až 319-krát v priebehu piatich týždňov. Na operátora dokonca kričala, aby jej predal víno. Za zlomyseľné volania jej teraz hrozí mastná pokuta.

Žena stihla viac ako tristokrát v priebehu piatich týždňov zavolať na tiesňovú linku 158. Ako spresňuje česká policajná hovorkyňa Gabriela Pokorná, v období od 7. januára do 13. februára mala 21-ročná žena zavolať celkom 235-krát. A počas piatich dní (od 14. do 19. januára) z iného telefónneho čísla na ňu zavolala 84-krát. „Volajúca buď nehovorila dôvod, prečo tiesňovú linku kontaktuje, alebo naopak, policajtov doslova zahrnula širokým spektrom vulgarizmov najhrubšieho rázu,“ uviedla Pokorná.

Telefonovanie.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

„Predaj mi to víno, ti hovorím!“ kričí na operátora spomínaná žena, pravdepodobne pod vplyvom alkoholu, v nahrávke, ktorú má k dispozícii server idnes.cz.

Keď muži zákona ženu kontaktovali v mieste jej bydliska, volania buď popierala, alebo s nimi nekomunikovala. Policajti tak po zhromaždení dôkazov vec oznámili správnemu orgánu. „Zákon na toto protiprávne konanie pamätá pokutou do výšky 200-tisíc korún (cca 7,7-tisíca eur),“ objasnila hovorkyňa.   

Telefonovanie.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)


Čítajte aj: Operátorovi v Bratislave zavolal vystresovaný mladík: Detaily neuveriteľného prípadu


Dievčina tak hazardovala so životmi ľudí, ktorí naozaj potrebovali pomoc. „Zlomyseľné volania sú, našťastie, výnimočné. Niekedy si ľudia tiesňovú linku pomýlia s linkou informačnou a požadujú napríklad telefónne číslo iného subjektu. Ďalšou kapitolou sú volania psychicky chorých ľudí. Policajti prijímajúci zlomyseľné volania sa v danej dobe nemohli venovať ľuďom, ktorí mohli ich pomoc potrebovať,“ dodala na záver Pokorná.

Viac o téme: PokutaZneužívanieTiesňová linka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu