Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Otrasný prípad z Chicaga: Žena doma zadržiavala migrantov na nútenú prácu, medzi nimi aj deti

(Zdroj: Getty Images)

CHICAGO - Žena z amerického štátu Illinois čelí federálnym obvineniam, že vo svojom dome zadržiavala 19 dospelých a 14 detí z Guatemaly a nútila ich pracovať. Concepcion Malinek z mesta Cicero na predmestí Chicaga je obvinená z nútenej práce a vo štvrtok jej nariadili väzbu bez možnosti prepustenia na kauciu.

Podľa prokurátorov 49-ročná Malinek pomáhala imigrantom dostať sa do USA, či už s pomocou jej mena, adresy alebo zaplatením letenky. Potom im povedala, že jej za pomoc dlžia tisíce dolárov a následne im pomohla nájsť si prácu v továrni. Obvinená podľa prokurátorov vozila spomínaných ľudí do práce aj z práce a zakázala im vychádzať zo suterénu jej domu.

Námestník federálneho prokurátora Christopher Parente uviedol, že dôkazy voči Malinek, ktorá má americké aj guatemalské občianstvo, čoraz viac silnejú. Zároveň informoval, že vyšetrujú aj jej manžela, ktorý je zamestnancom Úradu pre bezpečnosť dopravy (TSA). Právnik obvinenej Raymond Pijon tvrdí, že jeho klientka sa migrantom snažila len pomôcť.

Viac o téme: ChicagoCiceroMigrati
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu