Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fiasko Hnutia piatich hviezd v boji proti korupcii: Jej člena zatkli z prijímania úplatkov

Na snímke predseda mestského zastupiteľstva v Ríme Marcello De Vito (vľavo) po zatknutí
Na snímke predseda mestského zastupiteľstva v Ríme Marcello De Vito (vľavo) po zatknutí (Zdroj: TASR/Massimo Percossi/ANSA via AP)

RÍM - Talianska vládna strana Hnutie piatich hviezd (M5S) čelí nepríjemnému škandálu, keď jedného z jej členov v stredu zatkli na základe podozrení z korupcie. Informovala o tom agentúra DPA.

Predseda mestského zastupiteľstva v Ríme Marcello De Vito je podľa miestnych médií obvinený z prijímania úplatkov od podnikateľov, ktorí sa snažili získať povolenia na výstavbu realitných projektov. Líder M5S Luigi Di Maio, ktorý je zároveň aj talianskym vicepremiérom, De Vita okamžite vylúčil zo strany. Obvinenia voči nemu označil na sociálnej sieti za "vážne a škandálne".

"Žiadna zhovievavosť. V Ríme nie je priestor pre korupciu," oznámila primátorka Ríma Virginia Raggiová, ktorá je tiež členka M5S. Hnutie piatich hviezd je protisystémová strana a v jej programe jej aj boj proti korupcii v politike. Keď Raggiovú v roku 2016 zvolili za primátorku, prívrženci strany skandovali "čestnosť, čestnosť", píše DPA.

De Vita zatkli na základe podozrenia z korupcie v spojitosti s projektom futbalového štadióna klubu AS Rím a s ďalším projektom renovácie tržnice v mestskej časti Ostiense, informovala agentúra ANSA.

Viac o téme: ZatknutieRímHnutie piatich hviezdMarcello De Vito
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu