Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Útok granátom na autobusovej stanici v Indii neprežil jeden človek

Zranení po útoku granátom
Zranení po útoku granátom (Zdroj: SITA/AP Photo/Channi Anand)

NAÍ DILLÍ - Najmenej jeden človek zahynul a ďalších 30 osôb utrpelo zranenia pri výbuchu granátu, ktorý neznámy páchateľ hodil vo štvrtok pod autobus na hlavnej autobusovej stanici v meste Džammú v severoindickom štáte Džammú a Kašmír. Informovala o tom agentúra AFP.

Najmenej štyria zo zranených, ktorých po incidente previezli do nemocnice, sú v kritickom stave, jedna osoba zraneniam podľahla. Indická televízia NDTV na svojej webovej stránke uviedla, že obeťou výbuchu sa stal 17-ročný Muhammad Šarík. 

Podľa polície výbuch nastal po tom, čo niekto hodil ručný granát, ktorý sa odkotúľal pod autobus. Mesto Džammú s približne 500.000 obyvateľmi je po Šrínagare druhým najväčším mestom indického štátu Džammú a Kašmír. Leží v blízkosti indicko-pakistanských štátnych hraníc.

Kašmír je rozdelený medzi Indiu a Pakistan, obe krajiny si však robia nárok na celý región. V indickej časti - nazývanej Džammú a Kašmír a takisto prevažne moslimskej, ako je aj časť pakistanská -, pôsobí viacero militantných skupín. Tie bojujú buď za nezávislosť, alebo za pripojenie k Pakistanu.
 

Viac o téme: Granátútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu