Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Silný vietor spôsobil problémy v Bratislavskom kraji: Popadané stromy, je vydaná výstraha

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Martin Medňanský)

BRATISLAVA - V súvislosti so silným vetrom zaznamenali hasiči nárast výjazdov k technickým udalostiam najmä v Bratislavskom kraji. Za posledné dve hodiny boli hasiči vyslaní k siedmim prípadom. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Trikrát hasiči zasahovali v Senci, a to pri odtrhnutej streche, spadnutom strome a uvoľnenom polystyréne z bytového domu. "V hlavnom meste zasahujú vo Vrakuni, na Račianskej ulici a v Starom Meste pri odstraňovaní popadaných stromov," uviedla Farkasová. 

V Malackách na Borovicovej ulici pomáhajú pri odstraňovaní spadnutého stromu dobrovoľní hasiči z Lozorna. "Pri udalostiach súvisiacich s vetrom zatiaľ zasahovalo celkom 20 hasičov so šiestimi kusmi hasičskej techniky, pričom niekoľko udalostí je stále v procese," dodala Farkasová.

Výstraha druhého stupňa pred vetrom

Veterno bude vo štvrtok vo večerných hodinách najmä v horských oblastiach. Pre niektoré okresy v Banskobystrickom, Prešovskom a Žilinskom kraji platí výstraha druhého stupňa pred vetrom na horách. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe. 

"V týchto okresoch sa v polohách nad pásmom lesa miestami očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne v nárazoch rýchlosť 135 až 160 kilometrov za hodinu," uvádzajú meteorológovia. Výstraha druhého stupňa platí do 22.00 h. 

Silný vietor spôsobil problémy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Fúkať bude aj vo viacerých okresoch Bratislavského, Trenčianskeho, Nitrianskeho, Trnavského, Prešovského a Žilinského kraja. Miestami sa tam očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne v nárazoch rýchlosť 65 až 80 kilometrov za hodinu. Výstraha prvého stupňa pred vetrom platí do 20.00 h. 

Viac o téme: Popadané stromySilný vietorBratislavský kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu