Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Minister kultúry bez štipky slušnosti: Kvôli šikane a zneužívaniu sa mu stala hrozná vec

(Zdroj: Getty Images)

ĽUBĽANA - Slovinský minister kultúry Dejan Prešiček sa v pondelok vzdal funkcie vo vláde. K jeho demisii došlo po tom, ako ho zamestnanci jeho ministerstva obvinili zo šikanovania a zneužívania služobného postavenia.

Informovala o tom agentúra AFP, ktorá dodala, že odbory na ministerstve žiadali Prešičkovu demisiu už minulý týždeň. Odbory tvrdia, že Prešičkovo šikanovanie doviedlo jedného zo zamestnancov - jeho šoféra - k samovražde. Odborári ministra obvinili aj zo zneužívania služobného vozidla na súkromné účely. Prešiček uznal, že auto používal na súkromné účely, ale odmietol obvinenia zo šikanovania podriadených.

Premiér Marjan Šarec v pondelok prijal demisiu ministra kultúry s tým, že "po všetkom, čo sa stalo, si nevie predstaviť ďalšiu spoluprácu ministra s jeho podriadenými štátnymi tajomníkmi". Prešiček je už druhým členom Šarcovej menšinovej koaličnej vlády, ktorý odstúpil. Pred ním podal demisiu minister rozvoja Marko Bandelli. Dôvodom jeho odchodu z vlády bolo zneužitie funkcie. Napriek všetkým škandálom sa Šarcova vláda teší v Slovinsku veľkej popularite - podľa najnovšieho prieskumu verejnej mienky ju podporuje 65,8 percenta respondentov. 

Viac o téme: DemisiaZamestnanciSlovinskoDejan Prešiček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu