Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dráma pri zatknutí modelky na letisku v Moskve: VIDEO Má informácie, ktoré nepotešia Putina a Trumpa

Zatknutie bieloruskej modelky Zobraziť galériu (4)
Zatknutie bieloruskej modelky (Zdroj: YouTube/Dimitri Khalezov, SITA/AP/Sakchai Lalit)

MOSKVA - Na moskovskom letisku Šeremetievo zatkli vo štvrtok hneď po prílete z Thajska bieloruskú modelku Anastasiu Vašukevič aj s tromi ľuďmi z jej celkovo sedemčlenného sprievodu.

Vašukevič, ktorá je na internete známa pod menom Nastya Rybka, už vyše roka tvrdí, že má vážne dôkazy o prepojení amerického prezidenta Donalda Trumpa a ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý Trumpovi pomohol dostať sa k moci, a že ich v pravej chvíli zverejní. Oficiálnym dôvodom pre zatknutie Vašukevič a členov jej sprievodu boli podľa ruských úradov podozrenia, že sa táto modelka mala podieľať na podnecovaní k prostitúcii. Hrozí jej za to až šesť rokov väzenia.

Dráma pri zatknutí modelky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Sakchai Lalit)

Vašukevič strávila posledný takmer rok od februára 2018 v thajskom väzení, kam sa dostala za to, že v Thajsku spoluorganizovala "sexuálny tréningový seminár". V utorok jej thajský súd výkon trestu prerušil a thajské úrady rozhodli o jej vyhostení z krajiny a deportácii do Moskvy. Modelka z thajského väzenia predtým posielala podľa amerických diplomatov odkazy americkému veľvyslanectvu, ktoré žiadala, aby jej vybavilo politický azyl v USA, a na výmenu ponúkala Američanom údajné dôkazy o prepojení Trumpa a Putina.

Bieloruská modelka Anastasia Vašukevič
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Sakchai Lalit)

Malo ísť podľa nej o nahrávky zachytávajúce ruského magnáta Olega Deripasku, z ktorých sú prepojenie Trumpa a Putina a snaha Moskvy o dosadenie Trumpa na post amerického prezidenta údajne úplne jasné. Modelka však neskôr svoju ponuku smerom k Američanom stiahla a uviedla, že tieto informácie radšej zverejniť nechce, pričom k tomuto rozhodnutiu údajne dospela po rozhovore s Deripaskom.

Modelka sa pri zatýkaní bránila. Najprv sa ju snažili naložiť do vozíka, pod ju odvliekli popod pazuchy do výťahu.

Viac o téme: Donald TrumpVladimir PutinAnastasia Vašukevič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu