Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nepokoje v pásme Gazy nemajú konca: Tentokrát prišiel o život mladý Palestínčan

Počas nepokojov umrel ďalší mladí človek.
Počas nepokojov umrel ďalší mladí človek. (Zdroj: SITA/AP Photo/Adel Hana)

GAZA - Ďalšou obeťou nepokojov pri hranici pásma Gazy s Izraelom sa v pondelok stal 14-ročný Palestínčan. Chlapec podľahol strelným zraneniam, ktoré utrpel minulý piatok počas protestu východne od mesta Džabálijá na severe pásma Gazy.

S odvolaním sa na ministerstvo zdravotníctva pásma Gazy o tom informovala agentúra AFP. Protesty proti izraelskej okupácií palestínskych území sa v tento deň - ako zvyčajne každý piatok - konali aj ďalších miestach v blízkosti pohraničného plota oddeľujúceho pásmo Gazy a Izrael. Izraelská armáda v piatok informovala, že sa na nich zišlo okolo 13.000 Palestínčanov.

Úmrtie palestínskeho tínedžera izraelská armáda zatiaľ nekomentovala, dodala AFP. Od 30. marca 2018, keď sa pohraničné protesty začali, prišlo v pásme Gazy o život už najmenej 243 prevažne neozbrojených Palestínčanov. Väčšina z nich zahynula počas protestov alebo pri zrážkach s izraelskými bezpečnostnými zložkami, ďalšie obete si vyžiadali izraelské nálety alebo ostreľovanie palestínskeho územia. V dôsledku palestínskej paľby zase prišli o život dvaja izraelskí vojaci. Izrael obviňuje palestínske militantné hnutie Hamas, ktoré ovláda pásmo Gazy, že manipuluje palestínskych civilistov a zneužíva ich na zakrytie pokusov narušiť hraničné oplotenie a zaútočiť na izraelských civilistov i vojakov.

Viac o téme: NepokojeBojePásmoIzraelPalestínaGaza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu