Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nehoda slovenského mikrobusu pri Viedni: Vozidlo sa prevrátilo nabok, traja zranení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Ronald Zak)

VIEDEŇ - Slovenský mikrobus havaroval na diaľničnom obchvate Viedne. Vozidlo sa v zlom počasí prevrátilo v noci na nedeľu na diaľnici A21 pri obci Hinterbrühl juhozápadne od rakúskej metropoly a ostalo ležať na ľavej strane, oznámili v nedeľu miestni hasiči. Podľa polície utrpeli menšie zranenia traja zo štyroch cestujúcich, informovala agentúra APA.

Dve osoby previezli do nemocnice v meste Baden, ďalšieho zraneného na kliniku vo viedenskom obvode Meidling, oznámila polícia. "Nikto sa neobrátil v tejto súvislosti na náš zastupiteľský úrad, ani účastníci nehody a ani polícia," povedal hovorca Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Boris Gandel.

K nehode došlo za silného sneženia na mokrej vozovke diaľnice A21 v smere do Viedne, uviedlo okresné veliteľstvo hasičského zboru v Mödlingu. Podľa jeho vyhlásenia hasiči nemuseli cestujúcich z mikrobusu vyslobodzovať, po ich príchode na miesto činu už osoby z vozidla ošetrovali vyslaní zdravotníci. Na mieste zasahovalo približne 20 hasičov s piatimi vozidlami, ktorí následne mikrobus pomocou hydraulickej ruky prevrátili znova na kolesá a odstránili z diaľnice.

Viac o téme: NehodaViedeňSlovenský mikrobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu