Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Bizarný trest pre Američana palestínskeho pôvodu: Doživotie za predaj pôdy židom

Ilustrčné foto
Ilustrčné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

RAMALLÁH - Na trest doživotného väzenia a ťažkých prác odsúdili v predjordánskom meste Ramalláh Američana palestínskeho pôvodu, ktorý bol uznaný za vinného z predaja pozemkov v jeruzalemskom Starom meste izraelským židom. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA.

Súd uznal muža za vinného z porušenia zákona platného od roku 1960, podľa ktorého je zakázané predávať pozemky cudziemu štátu. Za porušenie tohto zákona môže súd podľa palestínskeho práva vyniesť nad páchateľom rozsudok smrti. Palestínsky prezident Mahmúd Abbás však trest smrti nikdy neratifikoval. Izraelské médiá odsúdeného identifikovali ako amerického občana palestínskeho pôvodu Isaama Akela, ktorý žije vo východnom Jeruzaleme.

"Palestínska samospráva už dva mesiace väzní amerického občana Isaama Akela... Akelovo uväznenie je z hľadiska hodnôt Spojených štátov a všetkých tých, ktorí sú za mierumilovné spolunažívanie, neetické. Požadujeme jeho okamžité prepustenie," napísal v novembri na Twitteri americký veľvyslanec v Izraeli David Friedman.

Izrael obsadil arabský východný Jeruzalem počas šesťdňovej vojny v roku 1967 a neskôr ho anektoval, ale tento krok medzinárodné spoločenstvo nikdy neuznalo. Izrael pokladá celý Jeruzalem za svoje hlavné mesto, kým Palestínčania chcú, aby sa východný Jeruzalem stal metropolou ich budúceho štátu.

Viac o téme: DoživotieSúd AmeričanRamalláh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu