Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Výbuch bomby pri pyramídach v Egypte má ďalšiu obeť: Útok neprežili štyria turisti

Výbuch v Egypte Zobraziť galériu (3)
Výbuch v Egypte (Zdroj: SITA/AP Photo/Nariman El-Mofty)

GIZA - Ďalší vietnamský turista zomrel v piatok v dôsledku výbuchu bomby nastraženej pri ceste, ktorý zasiahol autobus neďaleko pyramíd v egyptskej Gíze. Celkove tak prišli o život traja Vietnamci a Egypťan, ktorý pracoval ako turistický sprievodca, informovala tlačová agentúra AFP s odvolaním sa na oficiálne zdroje.

Podľa vyhlásenia egyptskej prokuratúry utrpelo zranenia ďalších 12 osôb - 11 vietnamských turistov a egyptský vodič autobusu. K odpáleniu podomácky vyrobenej bomby sa zatiaľ neprihlásila žiadna skupina. Egyptské ministerstvo vnútra predtým uviedlo, že v autobuse sa viezlo 14 vietnamských turistov.

Výbuch zasiahol autobus s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter.com/Egypt Defence Review)

Explózia nastala o 18.15 h miestneho času (17.15 h SEČ) na ulici Marijútíja v gízskej štvrti al-Harám, nachádzajúcej sa neďaleko svetoznámych pyramíd. Na miesto rýchlo vyslali príslušníkov bezpečnostných síl, ktorí ho uzavreli. Médiá priniesli zábery bieleho turistického autobusu s rozbitými oknami.

Výbuch v Egypte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Nariman El-Mofty)

Egypt už roky bojuje proti islamským militantom na Sinajskom polostrove, ktorí niekedy útočia aj v iných častiach krajiny, najmä na príslušníkov kresťanskej menšiny alebo turistov. Najnovší útok je však prvým namiereným proti zahraničným turistom za takmer dva roky.

Viac o téme: VýbuchAutobusBombaEgyptGiza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu