Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

PRÁVE TERAZ Hrozivá sobota v Rusku: V soľnej bani uviazlo deväť baníkov, záchranári v pohotovosti

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: topky)

SOLIKAMSK - Záchranári sa nevedia dostať k deviatim ruským baníkom, ktorí ostali uväznení v podzemí po tom, ako baňu v meste Solikamsk v Permskom kraji v oblasti Uralu zachvátil v sobotu požiar. S odvolaním sa na záchranárov o tom informovala agentúra TASS.

V čase vypuknutia požiaru pracovalo v bani 17 ľudí. Zachrániť a dostať do bezpečia sa podarilo osem z nich. Zvyšných deväť sa však nachádza v horiacej šachte v hĺbke približne 340 metrov pod povrchom Zeme. Záchranári sa k min pre hustý dym a vysokú teplotu nemôžu dostať. Baníci podľa médií majú vybavenie do extrémnych podmienok. "Záchranári sa zatiaľ pre vysokú teplotu a hustý dym nevedia dostať k deviatim ľuďom. Chýba približne desať metrov," povedal zdroj, ktorého citovala agentúra TASS.

Záchranári nemajú s baníkmi spojenie. Podľa riaditeľa spoločnosti, ktorá baňu prevádzkuje, je pravdepodobnosť úspešnej záchrany mužov malá, uviedla agentúra Interfax. Požiar vypukol v hĺbke 340 metrov. Pracovníci externej firmy tam pre baňu realizovali betónovú výstuž. Úrady prvé správy o výbuchu metánu popreli a okolnosti nehody nie sú stále známe.

Viac o téme: BaníciZáchranáriBaňaRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu