Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Eva (38) nahovorila milenca, aby zabil jej manžela (71): Za 50 miliónov mu pripravil krutú smrť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRNO - Žena (38) podľa obžaloby sľúbila svojmu milencovi 50 miliónov českých korún (cca 1,9 milióna eur) za vraždu 71-ročného manžela, z dedičstva mohla získať desiatky miliónov. Milenec s plánom súhlasil, seniora sa neúspešne pokúsil zhodiť z lomu na okraji Brna. Mužovi sa nič vážnejšie nestalo, zo zrázu ho zachránili. Prípad dnes začal riešiť Krajský súd v Brne, obom obžalovaným hrozí až 20 rokov väzenia. Obžalovaný dnes na súde začal vypovedať o svojom vzťahu s obžalovanou ženou.

Ostro sledovaná vražda v Česku: VIDEO Nové dôkazy v prípade popravy pumpárky Jany (†58)

Senior v lome skoro prišiel o život 4. novembra 2017. Plán na jeho likvidáciu vymyslela obžalovaná Eva G. už skôr. "Pojala zámer usmrtiť manžela, a zaobstarať si tak majetkový prospech rádovo v desiatkach miliónov korún z dedičstva po ňom. Následne vymyslela plán na jeho fyzickú likvidáciu a prehovorila svojho milenca, aby ho realizoval. Za usmrtenie manžela mu sľúbila odmenu 50 miliónov korún," uviedol v obžalobe prokurátor Milan Richter.

Obžalovaný dvadsaťosemročný Josef Kopriva manžela svojej milenky pod zámienkou predaja pozemkov vylákal do lomu Hády na okraji Brna. Tam ho podľa obžaloby asi 45 minút vodil po lome, nakoniec ho podľa štátneho zástupcu zvalil a zhodil zo zrázu, ktorý mal hĺbku asi 18 metrov. Starý muž sa zachytil kúsok pod okrajom lomu. Kopriva sa ho podľa obžaloby snažil skopnúť a hádzal mu do tváre piesok, neskôr odišiel.

Muža visiaceho na zráze našli dvaja náhodní okoloidúci, ktorí zavolali políciu a zároveň sa ho snažili držať za ruky, aby nespadol. Seniora vytiahli hore aj vďaka policajtovi, ktorý sa k nemu spustil na povraze. Polícia o prípade vtedy informovala na mimoriadnej tlačovej konferencii.

Kopriva je obžalovaný z pokusu o vraždu, prokurátor s ním začal trestné stíhanie aj pre podvody a vydieranie. Žena sa spovedá z účastníctva na pokuse o vraždu. Hlavné pojednávanie podľa predsedu senátu Miloša Žďárského dnes neskončí, v budúcom termíne by mal napríklad vypovedať poškodený senior.

Viac o téme: Pokus o vražduBrno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu