Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Donald Trump varuje demokratov: Vyšetrujte ma a ja budem vyšetrovať vás

Donald Trump vyzýva demokratov, aby ho prestali vyšetrovať. Môže to pozastaviť vládu.
Donald Trump vyzýva demokratov, aby ho prestali vyšetrovať. Môže to pozastaviť vládu. (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump varoval v stredu členov demokratickej strany pred vyšetrovaním jeho spojenia s Ruskom, informovala agentúra AP.

Trump demokratov, ktorí v utorkových tzv. polčasových (midterm) voľbách získali väčšinu v americkej Snemovni reprezentantov, varoval slovami: "Vyšetrujte ma a ja budem vyšetrovať vás - a chod vlády sa zastaví." Demokratická strana po zisku prevahy v Snemovni reprezentantov môže podľa analytikov otvoriť vyšetrovanie ohľadom prepojenia prezidentskej kampane Donalda Trumpa v roku 2016 s Ruskom. Prezident však na tlačovej konferencii demokratov varoval, že v takom prípade začne aj on konanie proti Demokratickej strane - spoliehajúc sa na prevahu svojej Republikánskej strany v Senáte. 

V súvislosti s prebiehajúcim vyšetrovaním jeho kontaktov s Ruskom, ktoré trvá už 18 mesiacov, Trump povedal, že ho môže kedykoľvek ukončiť. Zatiaľ mu však podľa vlastných slov necháva voľný priebeh. Americký prezident zároveň vo svojom prejave vyzval obe strany - republikánov i demokratov - na spoluprácu. Líder republikánskej väčšiny v Senáte Mitch McConnell hovoril už v stredu o možnej spolupráci s líderkou doterajšej demokratickej menšiny v Snemovni Nancy Pelosiovou. Podľa McConnellových slov by sa vedeli dohodnúť v oblasti infraštruktúry.

Viac o téme: VyšetrovanieDemokratiRuskoDonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu