Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bizarný prípad, dostali fantóma hračkárstiev: Neuveríte, kto stál za stovkami krádeží

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Po niekoľkých týždňoch konečne chytili osobu, ktorá terorizovala parížske hračkárstva. Ako informovala agentúra AFP, polícia v hlavnom meste Francúzska zadržala postaršiu ženu podozrivú zo siedmich stoviek krádeží tovaru v rôznych obchodoch.

Žena sa zameriavala hlavne na hračkárstva, ukradnuté predmety sa snažila predávať na internete. Práve webové inzeráty nakoniec viedli k zadržaniu 72-ročnej Parížanky. Prevádzkovateľ obchodu s drevenými hračkami v 17. parížskom obvode polícii nahlásil, že na internete objavil ponuky na predaj 18 výrobkov, ktoré predtým zmizli z jeho hračkárstiev.

Vyšetrovanie doviedlo strážcov zákona k staršej obyvateľke rovnakého obvodu, ktorá sa k vytvoreniu inzerátov priznala. Ukázalo sa, že žena od júna publikovala stovky takýchto ponúk. 

Prevažne predávala hračky, ktoré popisovala ako nové a nerozbalené. Vyšetrovatelia v jej byte našli vyše tisíc kusov ukradnutého tovaru a 40 000 eur v minciach. Vyšetrovanie ženu spojilo so 700 krádežami spáchanými v Paríži a okolí, napísala AFP.

Viac o téme: ŽenaZatknutieZlodejkaPolícia Paríž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu