Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

DESIVÁ smrť tínedžera: Priznal lásku, potom nastalo to najstrašidelnejšie peklo

Nemecký policajný forenzný expert kráča neďaleko školského centra v meste Wenden Zobraziť galériu (3)
Nemecký policajný forenzný expert kráča neďaleko školského centra v meste Wenden (Zdroj: TASR/DPA)

WENDEN - Odmietnutá "láska" 14-ročného školáka ku kamarátovi staršiemu o dva roky viedla zrejme najskôr k ich verbálnemu a neskôr fyzickému konfliktu, ktorý skončil uškrtením staršieho, ale fyzicky menej zdatného tínedžera jeho niekdajším obdivovateľom.

O týchto prekvapujúcich poznatkoch vyšetrovateľov zločinu z Wendenu v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko informovalo v piatok internetové vydanie denníka Bild. Vyšetrovatelia si po pitve v stredu nájdeného bezduchého tela školáka boli istí, že jeho úmrtie nebolo dôsledkom pádu alebo nejakej inej nehody. Súdny lekár totiž konštatoval násilie v krčnej oblasti, ktoré sa nijako nemohlo spájať s takýmito udalosťami.

Školské centrum v meste
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/DPA)

Páchateľ, ktorý sa najskôr prihlásil polícii ako svedok, aby odpútal, ako mylne dúfal, pozornosť od svojej osoby, sa podľa rovnakého zdroja k činu priznal a po predvedení pred sudcu v Lennestadte skončil vo vyšetrovacej väzbe. Obeť zločinu nemala podľa dostupných informácií homosexuálne sklony. Jeho blízki, známi i priatelia z futbalového klubu, ktorý odriekol všetky víkendové stretnutia, smútia. Chlapcovi, ktorý vraždil, hrozí v prípade potvrdenia viny podľa mládežníckeho trestného práva v spolkovej republike desať rokov väzenia.

Nemeckí policajní forenzná technici
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/DPA)

Viac o téme: VraždaŠkoláciNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu