Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zásah na letisku, neuveriteľný čin pilota: Muž sa chystal hazardovať so životmi cestujúcich

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Katsutoshi Jitsukawa (42), japonský pilot, bol zatknutý na londýnskom letisku Heathrow, pretože mal v krvi 1,89 promile alkoholu. V sobotu pred nedeľným letom podľa vlastných slov vypil v priebehu šiestich hodín dve fľaše vína a päť plechoviek piva. Na opitého pilota upozornil policajtov vodič letiskového autobusu, ktorý z neho cítil alkohol.

Po tom, čo druhý pilot japonských aerolínií JAL neprešiel v nedeľu predletovým testom na prítomnosť alkoholu v krvi, zavedie Japonsko prísnejšie normy týkajúce sa konzumácie alkoholu pre zamestnancov leteckých spoločností.

„Urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme zaistili bezpečnosť letov,“ uviedol na margo prípadu pre agentúru Kjódo japonský minister dopravy Keiči Išii. Pilot sa k svojmu priestupku pred britským súdom priznal. 

Opitý pilot
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Zadržanie 42-ročného druhého pilota, ktorého obsah alkoholu v krvi bol desaťnásobne vyšší, ako je v Británii prípustné (0,2 promile), spôsobilo, že spoločnosť JAL bola nútená realizovať let z londýnskeho letiska Heathrow do Tokia s dvomi pilotmi namiesto troch.

Opitý pilot
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Pilot, ktorý v sobotu pred nedeľným letom podľa vlastných vypil „v priebehu šiestich hodín dve fľaše vína a päť plechoviek piva“, navyše spôsobil aj približne hodinové meškanie letu.

Opitého pilota zadržali po tom, čo vodič autobusu prepravujúceho posádky lietadiel na letisko Heathrow zacítil v jeho dychu alkohol a oznámil to polícii. Pilot zostane v Británii vo väzbe do 29. novembra, keď si vypočuje rozsudok.

Viac o téme: AlkoholPilot
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu