Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pri brehu rieky v New Yorku našli mŕtve sestry zo Saudskej Arábie: Zviazané páskou tvárou k sebe

Sestry Fareaové našli mŕtve pri brehu rieky v New Yorku.
Sestry Fareaové našli mŕtve pri brehu rieky v New Yorku. (Zdroj: SITA/NYPD via AP)

NEW YORK - Newyorská polícia žiada verejnosť, aby poskytla akékoľvek informácie v súvislosti s objasnením okolností smrti dvoch sestier zo Saudskej Arábie, ktoré našli minulý týždeň pri brehu rieky zviazané lepiacou páskou tvárou k sebe. Informovala o tom v stredu agentúra DPA.

Sestry Talu Fareaovú (16) a Rotanu Fareaovú (22) našli v New Yorku pri brehu rieky Hudson - ďaleko od štátu Virgínia, kde obe ženy žili. Ich zmiznutie bolo nahlásené v auguste. Matka dvoch mladých žien polícii povedala, že minulý týždeň dostala telefonát zo saudskoarabskej ambasády. Bolo jej oznámené, aby krajinu opustila, keďže jej dcéry požiadali v Spojených štátoch o azyl, informovali miestne médiá. Príčina ich smrti zatiaľ nie je známa. Sestry však našli zviazané lepiacou páskou tvárou k sebe.

"Zatiaľ čo pokračujeme v rozsiahlom vyšetrovaní úmrtia sestier Taly a Rotany Fareaových - ktorých telá sa našli 24. októbra v Manhattane pri brehu rieky Hudson - vyzývame každého, kto by mal (o prípade) informácie, nech kontaktuje organizáciu CrimeStoppers," napísal na Twitteri hlavný newyorský vyšetrovateľ Dermot Shea, odkazujúc tým na telefonickú linku. Detektív zároveň uverejnil aj fotografie oboch sestier.

Prípad si v USA vyslúžil osobitnú pozornosť v súvislosti s vraždou novinára Džamála Chášukdžího na saudskoarabskom konzuláte v tureckom Istanbule. Saudskorabskí predstavitelia pôvodne tvrdili, že novinár konzulát 2. októbra opustil, prokuratúra tohto kráľovstva však minulý týždeň priznala, že bol zavraždený. Saudskoarabský konzulát v New Yorku tento týždeň uviedol, že prípad smrti dvoch sestier ostro sleduje.

Viac o téme: SmrťSestryNew YorkSaudská Arábia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu