Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

V Kamerune zabili amerického misionára: Osudný výstrel, zanechal po sebe manželku a osem detí

Charles Truman Wesco s manželkou. Zobraziť galériu (2)
Charles Truman Wesco s manželkou. (Zdroj: SITA/Don Williams via AP)

YAOUNDÉ - O zastrelení amerického misionára v africkom štáte Kamerun informovala v stredu tlačová agentúra AP s odvolaním sa na tamojšie oficiálne zdroje.

Štyridsaťštyriročný duchovný Charles Truman Wesco, ktorý sa s manželkou a ôsmimi deťmi takmer dva týždne zdržiaval na severozápade Kamerunu, prišiel v utorok o život zrejme po tom, keď sa ocitol pri návrate domov uprostred ozbrojených zrážok vládnych síl a protivládnych separatistov. Na následky zranení skonal po prevoze do nemocnice.

V Kamerune zabili amerického
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Don Williams via AP)

Osudný výstrel prerazil predné sklo vozidla, ktorým cestoval nešťastník v spoločnosti vodiča a syna. Pri prestrelke prišli o život štyria separatisti a boli zranení viacerí z ich spolubojovníkov, jeden vojak vládnych síl a jeden študent utrpeli zranenia.

Kamerunský minister obrany Joseph Beti Assomo hovoril v tejto súvislosti o teroristickej pasci a oznámil, že sa začalo vyšetrovanie incidentu. Súčasne vyzval na zvýšenú opatrnosť všetkých cudzincov v krajine.

Boje medzi znepriatelenými stranami si v Kamerune vyžiadali v marci život Tunisana a jeho spolupracovníka, v apríli úmrtie Gabončana a Nigérijčana, ktorých spoločne s troma neskôr oslobodenými kolegami uniesli ozbrojenci, a v júli život duchovného z Ghany. V apríli prišla z Kamerunu aj správa o oslobodení 18 unesených vrátane 12 turistov z Európy. Vlani si násilie v tejto africkej krajine vyžiadalo rádovo stovky obetí.

Viac o téme: ZastrelenieKamerunAmerický misionár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu