Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nezabúdajme na minulosť: Pápež František vyzval k tolerancii a varoval pred populizmom

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA/AP/Mindaugas Kulbis)

VATIKÁN - Pápež František v utorok vyzval k tolerancii voči utečencom a varoval pred populizmom, poukazujúc na hrôzy z čias vlády nemeckého nacistického diktátora Adolfa Hitlera. Napísala o tom agentúra DPA.

Podľa pápeža by sa mladí ľudia mali oboznámiť s históriou svetových vojen z 20. storočia, aby neurobili tie isté chyby a aby vedeli, ako sa populizmus šíri. Pápež sa v utorok zúčastnil uvedenia knihy s názvom Zdieľanie múdrosti času (Sharing the Wisdom of Time), ktorá obsahuje príbehy starších ľudí z celého sveta. Predslov knihy napísal samotný pápež František, informoval portál Vatican News.

Na audiencii v patristickom inštitúte Augustinianum v Ríme František odpovedal na otázky účastníkov. Ponúkol analýzu populizmu a odkazu svetových vojen po tom, čo mu staršia žena povedala, že sa cíti zdrvená z vyhrocujúcich sa postojov voči utečencom. Pápež povedal, že Biblia nás učí prívetivosti k migrantom.

Poznamenal však, že vlády majú právo stanoviť limity ohľadom prisťahovalectva. "Z tohto dôvodu je dôležité, aby sa na riešení tohto problému dohodla celá Európa a aby krajiny v prvej línii ako Grécko, Španielsko a Taliansko neboli neprimerane zasiahnuté utečeneckou krízou," dodal pápež.

Viac o téme: PopulizmusToleranciaVatikánPápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu