Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Polícia zasiahla v Rangúne varovnými výstrelmi a obuškami

Podľa doterajších informácií v zástupe jasajúcich a spievajúcich demonštrantov, väčšinou mladých ľudí a študentov nedošlo k zraneniam.
Podľa doterajších informácií v zástupe jasajúcich a spievajúcich demonštrantov, väčšinou mladých ľudí a študentov nedošlo k zraneniam. (Zdroj: SITA)

RANGÚN - Bezpečnostné sily počas tretieho dňa zásahov proti demonštráciám odporcov vojenskej vlády vystrelili varovné výstrely a použili obušky proti asi 10 tisíc demonštrantom v centre najväčšieho mjanmarského mesta Rangún.

Podľa doterajších informácií v zástupe jasajúcich a spievajúcich demonštrantov, väčšinou mladých ľudí a študentov nedošlo k zraneniam. Druhý protest sa konal v blízkosti mestského parku, kde na ulici pochodovalo okolo 500 ľudí spievajúcich národnú hymnu. Na chodníkoch im potleskom vyjadrovali podporu tisícky ľudí.

V centre Rangúnu na ceste vedúcej k pagode Sule použili bezpečnostné sily megafóny, aby prikázali davu rozísť sa. Budhistickí mnísi vedú takmer dva týždne masové demonštrácie proti vládnucej vojenskej junte, po zásahoch vo viacerých kláštoroch a zatknutí desiatok z nich ich bolo v piatkových zástupoch len niekoľko.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu