Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dráma pri pristávaní na Sibíri: Lietadlo s 91 ľuďmi zišlo z dráhy, VIDEO poškodeného stroja

(Zdroj: YouTube/Alex Makagon)

JAKUTSK - Lietadlo s 91 ľuďmi na palube pri pristávaní v Jakutsku na Sibíri zišlo z dráhy a kvôli poškodeniu podvozku skončilo na "bruchu" trupu. Oznámili to miestne úrady. Nehoda, ktorá si prechodne vynútila uzavretie letiska, sa stala v noci na stredu. Nikto pri nej nebol vážne zranený, uviedli úrady. Okolnosti sa vyšetrujú.

Hrôzostrašné VIDEO boeingu: Lietadlo minulo pristávaciu dráhu, spadlo do lagúny

Lietadlo ruskej výroby Suchoj Superjet-100 na vnútroštátnej linke z Ulan-Ude po pristátí v Jakutsku "prešlo miesto, kde sa malo otočiť, a zišlo z pristávacej a vzletovej dráhy", oznámila miestna pobočka ministerstva pre mimoriadne udalosti.

Ruské médiá sa sporia, či sa nehoda stala vinou ľadu na dráhe, ktorá sa už dlhší čas opravuje, alebo z iného dôvodu.

Na palube bolo podľa servera Newsru.com 91 ľudí, vrátane siedmich detí a piatich členov posádky. Všetci sa evakuovali za pomoci šmýkačiek. "Panika nevypukla. Jednoducho sme nestihli nič pochopiť, všetko sa odohralo veľmi rýchlo," uviedol jeden z cestujúcich na sociálnej sieti.

O ošetrenie na letisku požiadali štyria ľudia, nikto však podľa ministerstva zdravotníctva neutrpel vážnejšie zranenia. Jedno dieťa však bolo prevezené do nemocnice na pozorovanie, zrejme kvôli podozreniu na otras mozgu.

Jakutskému letisku sa tento rok už raz dostalo veľkej pozornosti médií a verejnosti: v polovici marca tam zo štartujúceho lietadla vypadlo niekoľko ton zlata, keď sa odtrhla časť brány nákladového priestoru. Len zo štartovacej dráhy podľa miestnych médií zozbierali 172 zlatých tehál, z ktorých každá vážila 20 kilogramov.

"Celý náklad sa podarilo pozbierať," tvrdil vtedy hovorca banskej spoločnosti z Čukotky, ktorá náklad vypravila. V Jakutsku, kde mal stroj medzipristátie, aby natankoval palivo, avšak aj tak vypukla "zlatá horúčka" a ľudia hľadali vysypané tehly.

Viac o téme: DráhaPodvozokRuskoSibírSuchoj Superjet-100Liedlo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu