Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zvrátený incident v škole: VIDEO Chlapci s rodičmi bili dievčatá tyčami, 36 skončilo v nemocnici

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

DILLÍ - V Indii skončilo cez víkend v nemocnici 36 dievčat, ktoré napadla skupina mladých chlapcov a ich rodičia. Polícia už v súvislosti s prípadom zatkla šesť mladistvých a jednu ženu, informoval v pondelok denník The Guardian. Medzi zranenými sú dievčatá vo veku od desať do 14 rokov.

Škandalózny prípad v Indii: Príbuzní skupinovo znásilnili a zabili len 9-ročné dievčatko

Incident sa stal v sobotu v dievčenskej internátnej škole v štáte Bihár na severovýchode krajiny. Podľa polície sa dievčatá hrali na školskom ihrisku, keď na ne skupina chlapcov začala pokrikovať oplzlé komentáre. Dievčatá sa proti slovným útokom mladíkov ohradili a chlapci najskôr odišli. Časť z nich sa ale vrátila aj so svojimi rodičmi a dievčatá napadli bambusovými a železnými tyčami.

"Ťahali nás za vlasy, bili nás bambusovými tyčami a kopali nás," uviedlo jedno z dievčat, ktoré skončili v nemocnici. Podľa nej boli chlapci nahnevaní, pretože dievčatá sa útokom bránili. Chlapci pritom vraj na dievčatá pokrikujú pravidelne a na steny školy píšu urážlivé nápisy.

Polícia pri budove školy teraz postavila hliadky. V okolí bude navyše postavený vyšší ochranný plot, ktorý má zabrániť neoprávnenému vstupu na školský pozemok.

V Biháre, ktorý je jedným z najchudobnejších štátov Indie, patrí sexuálne násilie medzi najvážnejšie problémy. Tento rok v júli tam polícia zadržala desať ľudí, ktorí sú podozriví zo sexuálneho zneužívania 34 maloletých dievčat v jednom z detských domovov.

Viac o téme: ŠkolaBitkaDievčatáZranenéIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu