Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prieskum, ktorý Orbána nepoteší: Fidesz stratil od volieb pol milióna priaznivcov

Viktor Orbán
Viktor Orbán (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ - Maďarská vládna strana Fidesz stratila od aprílových parlamentných volieb zhruba pol milióna priaznivcov, vyplýva z výsledkov prieskumu inštitútu Medián, ktoré v stredu zverejnilo internetové vydanie týždenníka Heti Világgazdaság.

V septembri sympatizovalo s Fideszom 37 percent opýtaných, čo je takmer o sedem percent menej, než tejto strane nameral Medián pred parlamentnými voľbami. Zhruba rovnakým pomerom stúpol počet nerozhodných voličov, ktorých je v súčasnosti 31 percent. Pre Fidesz je podľa denníka preto pozitívom, že tí, čo opustili tábor priaznivcov vládnej strany, neposilnili žiadnu z opozičných strán, ale sú "iba" nerozhodní a Fidesz ich môže časom získať späť.

Podľa septembrových výsledkov prieskumu Mediánu žiadna z opozičných strán nemá podporu vyjadrenú dvojciferným číslom. Jobbik podporilo deväť percent respondentov, Maďarskú socialistickú stranu (MSZP) osem percent a Demokratickú koalíciu (DK) šesť percent opýtaných. Ochranárska strana Politika môže byť iná (LMP) by sa do parlamentu nedostala, získala iba tri percentá.

Viac o téme: PrieskumMaďarskoBudapešťViktor OrbánFidesz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu