Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Spevák skupiny U2 sa stretol s pápežom: Je zdesený zo sexuálneho zneužívania v cirkvi

Bono zo skupiny U2 sa stretol s pápežom
Bono zo skupiny U2 sa stretol s pápežom (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Medichin)

VATIKÁN - Podľa frontmana írskej rockovej skupiny U2 Bona je pápež František "zdesený" zo sexuálneho zneužívania v katolíckej cirkvi.

Spevák sa v stredu stretol s Františkom v súkromní vo vatikánskom hoteli, kde pápež žije. Diskutovali spolu o rôznych témach - napríklad o "divokej beštii, akou je kapitalizmus", a o udržateľnom rozvoji, spresnil Bono novinárom.

Hudobník dodal, že František nedávno navštívil Írsko, preto sa spolu rozprávali aj o pápežových "pocitoch z toho, čo sa deje v cirkvi". Povesť írskej cirkvi naštrbili prípady pedofilných kňazov a systematické zakrývanie sexuálneho zneužívania detí duchovnými.

Spevák svetoznámej skupiny Františka podľa svojich slov upozornil, že niektorým ľuďom sa zdá, že páchatelia sexuálnych trestných činov v cirkvi sú chránení viac než obete. "Človek vidí tú bolesť v jeho tvári a mal som pocit, že je úprimný," uviedol Bono o svojom rozhovore s pápežom. František je pod tlakom, aby prezradil, čo všetko vedel o duchovných, ktorí sexuálne zneužívali deti.

Viac o téme: StretnutiePápežBonoU2Vatikán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu