Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Panika v Salisbury: Britská polícia uzavrela reštauráciu, dvom hosťom sa urobilo nevoľno

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Matt Dunham, File)

LONDÝN - Britská polícia dnes večer z preventívnych dôvodov uzavrela reštauráciu v Salisbury, v ktorej sa dvom hosťom urobilo nevoľno. Informovala o tom agentúra Reuters. V tomto juhoanglickom meste na začiatku marca po večeri v jednej z miestnych reštaurácii našli v kritickom stave bývalého ruského agenta Sergeja Skripala a jeho dcéru Juliu, ktorí boli otrávení nervovo paralytickou látkou novičok. Ľudia aj úrady v Salisbury odvtedy na podobné incidenty reagujú veľmi citlivo.

"Polícia bola o 18:45 (19:45 SELČ) privolaná zdravotníckou službou do (reštaurácie) Prezzo v ulici High Street v Salisbury v súvislosti so zdravotným problémom zahŕňajúcim dvoch ľudí - muža a ženu," uviedla polícia grófstva Wiltshire na twitteri. "Ako preventívne opatrenie bola reštaurácia a okolité ulice uzavreté, zatiaľ čo policajti ohliadajú miesto a zisťujú okolnosti, ktoré viedli k nevoľnosti (oboch hostí)," dodali policajti.

V Salisbury boli v marci otrávení bývalý ruský agent pracujúci pre Britániu Sergej Skripal a jeho dcéra Julia. Británia z činu, ku ktorému bola použitá nervovo paralytická látka novičok, obvinila Rusko. Moskva akúkoľvek spojitosť odmieta.

V meste odvtedy panuje značne napätá atmosféra. Už v polovici júla polícia uzavrela nakrátko ulicu v centre mesta, kde sa urobilo nevoľno muži okolo 30 rokov. Onedlho zátarasy odstránila a uviedla, že žiadne nebezpečenstvo obyvateľom v tejto súvislosti nehrozí.

Viac o téme: ReštauráciaBritániaSalisbury
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu