Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Muž natočil VIDEO, ako raňajkuje s kolegyňou: Netušil, aké to bude mať vážne následky

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Twitter/@rakan_ksa3)

RIJÁD - V nábožensky konzervatívnom kráľovstve Saudskej Arábie bol zatknutý Egypťan potom, čo na twitteri zdieľal video zachytávajúce jeho raňajky s nevydatou kolegyňou. Na sociálnych sieťach zábery vyvolali rozporuplné reakcie. Kým niektorí sa pýtali, prečo nebola potrestaná aj žena, iní označili správanie úradov za nepochopiteľné a poukazovali pritom na sľubné výroky mladého korunného princa Muhammada bin Salmána o nutnosti krajinu modernizovať. Informoval o tom server BBC.

Muž pobozkal svoju priateľku pri šoférovaní a VIDEO dal na internet: Strhla sa pohroma

Na videu je muž raňajkujúci so ženou, ktorá má zahalenú tvár. Podľa dialektu muž pochádza z Egypta, zatiaľ čo žena je miestna. V jednej chvíli žena mužovi dala jedlo do úst. Žartovali pritom, že spolu raňajkujú a nikoho iného nepozvali.

Muž natočil VIDEO, ako
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/@rakan_ksa3)

V Saudskej Arábii musia v reštauráciách a na pracovisku slobodní muži a ženy jesť oddelene. V reštauráciách tak býva vyhradený priestor pre rodiny, kde musia jesť aj ženy, a zvlášť priestor pre slobodných mužov. Ženy navyše v krajine nesmú vykonávať rad bežných činností bez prítomnosti či súhlasu svojho opatrovníka, teda otca, manžela, či brata alebo syna.

Muža zadržalo saudskoarabské ministerstvo práce a sociálnych vecí a obvinilo z niekoľkých priestupkov vrátane toho, že pracoval na pozícii vyhradenej pre občanov Saudskej Arábie.

Korunný princ Muhammad bin Salmán vlani vyhlásil program rozsiahlych reforiem nazvaný Vízia 2030. Jeho hlavným zmyslom je vymaniť ekonomiku zo závislosti na rope. Súčasťou sú ale aj spoločenské zmeny a ženy tak v kráľovstve môžu od tohto roku napríklad zasadnúť za volant. Saudská Arábia sa však riadi islamským zákonom šaría a mimomanželské vzťahy sú v krajine zakázané. Nezosobášeným párom za stretnutie v súkromí či na verejnosti tak hrozí aj väzenie.

Viac o téme: RaňajkyZatknutieSaudská Arábia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu