Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Muž pobozkal svoju priateľku pri šoférovaní a VIDEO dal na internet: Strhla sa pohroma

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

RIJÁD - V Saudskej Arábii zatkli pár kvôli videu bozku, ktorý dvojica zdieľala na sociálnej sieti. Obyvatelia nábožensky konzervatívneho kráľovstva označili verejne vyjadrený prejav náklonnosti za nemravný a mužovi i jeho priateľke teraz hrozí, že budú poslaní do väzenia, píše britský server Daily Mail.

Moderátorka sa preslávila po celej krajine: Stačil na to jej odev a úrady postavila na nohy

Muž si nahral, ​​ako svoju priateľku pobozkal v aute na diaľnici v provincii Džizán a video zdieľal s popisom "učím ju šoférovať". Žena mala pritom na sebe nikáb, teda závoj zahaľujúci tvár okrem očí. Princ Muhammad bin Adalazíz následne nariadil, aby bol pár zatknutý.

Na sociálnych sieťach video vyvolalo pohoršenie. Jeden používateľ twitteru napísal: "Nedostatok cudnosti. Dúfam, že oboch čoskoro chytia... Pošlite ich na niekoľko rokov do väzenia, nech sa naučia rešpektu a dobrým mravom". Iný napísal: "To ako vážne?".

Saudská Arábia sa riadi islamským zákonom šaría a mimomanželské vzťahy sú v krajine zakázané. Nezosobášeným párom za stretnutie v súkromí či na verejnosti tak hrozí aj väzenie.

Na twitteri sa však objavili aj liberálnejšie reakcie. "Muž a jeho priateľka, kde je problém? Možno sú novomanželia a video chceli poslať jeho alebo jej rodine, ale omylom ho poslali niekomu inému," hájil pár jeden užívateľ.

Od minulého mesiaca môžu ženy v Saudskej Arábii vôbec prvýkrát v histórii krajiny legálne sadnúť za volant. Rozhodnutie zrušiť zákaz ženám šoférovať je súčasťou reforiem mladého korunného princa Muhammada bin Salmána, ktorý sa snaží krajinu priviesť k "umiernenejšiemu islamu", píše Daily Mail.

Viac o téme: BozkVäzenieSaudská Arábia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu