Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Auto s českou značkou zaujalo nemeckých policajtov: Kontrola vodiča ich prekvapila ešte viac

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Henning Kaiser/dpa)

BERLÍN - Nemeckí policajti zadržali 43-ročného pašeráka s bruchom plným kokaínu. Pri policajnej kontrole minulý štvrtok sa ukázalo, že sa vracia z Holandska, kam vyrazil zrejme ten istý deň z Prahy. Policajtom bolo podozrivé, že sa v ďalekej cudzine zdržal len krátko. Následne sa ukázalo, že v bruchu v malých vrecúškach pašuje pol kilogramu kokaínu. Droga by mala na čiernom trhu hodnotu 35-tisíc eur, informoval server nordbuzz.de

Upratovačka v obchodnom dome neverila svojmu objavu: Chcela vysypať kôš a zrazu TO uvidela

Nigérijčanovi sa podarilo v automobile s českou poznávacou značkou prepašovať pol kilogramu drogy z Holandska do Nemecka. Policajný tím zo západonemeckého Bad Bentheimu ho ale krátko po prejdení holandsko-nemeckej hranice neskoro v noci zadržal na diaľničnom zjazde Schüttorf-Nord.

Auto s českou značkou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: presseportal.de)

Vodič nedokázal vierohodne vysvetliť, prečo podnikol ďalekú cestu do Holandska a po krátkom čase ju opäť ukončil. Policajti si preto na jeho automobil posvietili. Nenašli síce žiadnu omamnú látku, ale test odhalil príslušné chemické usadeniny.

S pozitívnym výsledkom následne dopadol rozbor moču podozrivého. Nález rôznych liekov na zažívanie a ďalších prostriedkov posilnil podozrenie, že vo svojom tele pašuje drogy. Rádiologické vyšetrenie potom odhalilo, že má v bruchu vrecká s kokaínom. Nigérijčan bol ešte v nemocnici zadržaný a na mieste sa začalo vyšetrovanie.

Auto s českou značkou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: presseportal.de)

Muž postupne zo svojho tela prirodzenou cestou vylúčil dohromady 70 vreciek s celkovo 500 gramami kokaínu. Na návrh štátneho zastupiteľstva v Osnabrücku muža v piatok vzali do väzby.

Viac o téme: DrogyKokaínPašovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu