Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Putina čakajú náročné dni: Naplánované má rokovania s najvyššími štátnikmi

Ruský prezident Vladimir Putin.
Ruský prezident Vladimir Putin. (Zdroj: TASR/Sergei Karpukhin/Pool Photo via AP)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin absolvuje v piatok v Teheráne popri sýrskom summite bilaterálne rozhovory so svojím tureckým náprotivkom Recepom Tayyipom Erdoganom, iránskym prezidentom Hasanom Rúháním a iránskym najvyšším duchovným vodcom ajatolláhom Alím Chameneím.

"Teherán sa stane dejiskom bilaterálnych rozhovorov. Plánujeme tri bilaterálne stretnutia nášho prezidenta - s iránskym najvyšším vodcom ajatolláhom Alím Chameneím, ako aj samostatné rokovanie s iránskym prezidentom Hasanom Rúháním. Okrem toho sa uskutoční aj bilaterálne stretnutie s tureckým prezidentom Erdoganom," povedal v stredu novinárom Putinov pobočník Jurij Ušakov, ktorého citovala tlačová agentúra TASS.

"Pôjde o Sýriu, rôzne aspekty vzájomnej spolupráce a situáciu ohľadom iránskej jadrovej dohody po odstúpení USA," spresnil Ušakov plánované tematické okruhy rokovaní Putina a iránskymi činiteľmi. Rozhovory kremeľského šéfa s Erdoganom budú zamerané na vzájomnú spoluprácu a otázku Sýrie, dodal.

Putin sa 10. septembra stretne aj s japonským premiérom Šinzóom Abem popri konaní Východného ekonomického fóra (VEF) vo Vladivostoku. Agenda ich rozhovoru bude zahŕňať mierovú dohodu medzi Ruskom a Japonskom či súčasné medzinárodné a regionálne problémy vrátane situácie na Kórejskom polostrove a ázijsko-tichomorskej oblasti.

Viac o téme: RokovaniaVladimir PutinTeherán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu