Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Nemecká polícia pátra po ďalšom Iračanovi: Je podozrivý zo zabitia Daniela v Chemnitzi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Jens Meyer)

CHEMNITZ - Nemecká polícia pátra v súvislosti s vyšetrovaním zabitia 35-ročného Daniela H. z Chemnitzu po ďalšom dôvodne podozrivom z účasti na tomto zločine. Už krátko po čine spred viac ako týždňa zadržali v Nemecku 22-ročného Iračana a o rok staršieho Sýrčana. Ich identitu teraz preverujú kompetentné orgány.

Ako informoval v utorok v saskom krajinskom parlamente v Drážďanoch saský generálny prokurátor Hans Strobl, súd v Chemnitzi vydal v utorok predpoludním pre dôvodné podozrenie z účasti na zločine zatykač na ďalšieho 22-ročného žiadateľa o azyl z Iraku. Farhad Ramazan A. je podľa slov jedného z už zadržaných i svedkov podozrivý, že tiež bodol nožom zabitého Nemca. Keďže sa tento muž dlhší čas nezdržiava na adrese, na ktorej je prihlásený, vyhlásili po ňom v utorok verejné pátranie. Ide o recidivistu, ktorého už od roku 2016 podľa informácií internetového vydania denníka Bild odsúdili za trestné činy krádeže, obchodovania s drogami a ublíženia na zdraví.

Polícia však širokú verejnosť vyzvala na maximálnu opatrnosť, pretože nevylučuje, že hľadaný môže byť ozbrojený. Zabitie Daniela H. vyvolalo v Chemnitzi sériu demonštrácií a pochodov pravicových extrémistov a následné zrážky s políciou, ako aj ich odporcami.

Viac o téme: VraždaPátranieChemnitz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu