Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zeman sa poriadne strápnil: Opäť útočil na novinárov, pri slovách o vyhubení poriadne prestrelil

Miloš Zeman
Miloš Zeman (Zdroj: FB / Aktuálně.cz)

PRAHA - Kedysi novinárov kritizoval s Putinom, tentokrát si vystačil aj bez neho. Český prezident Miloš Zeman v stredu vo svojom prejave zaperlil, škoda len, že sa nedržal faktov a urobil si hanbu.

Zeman vo svojej reči pred českými veľvyslancami riešil viacero vecí - misiu NATO v Afganistane, zrušenie protiruských sankcií či dohodu USA a Európskej únie o voľnom obchode. Pri kritike novinárov sa pokúsil blysnúť sa bonmotom, no podarilo sa mu akurát tak strápniť.

„Som presvedčený, že inteligencia českých novinárov je niekedy na úrovni dronta nelietavého (po česky: blboun nejapný), čo bol tvor žijúci na Madagaskare, ale bol právom vyhubený. Českých novinárov sa zatiaľ vyhubiť nepodarilo," uviedol český prezident. 

Aktuálně.cz

"Jsem přesvědčen, že inteligence českých novinářů je někdy na úrovni blbouna nejapného, což byl tvor žijící na Madagaskaru, ale byl právem vyhuben. České novináře se zatím vyhubit nepodařilo," řekl...

Maurícius, nie Madagaskar

Hlava štátu si ale zrejme splietla ostrov, na ktorom spomínaný nelietavý vták v minulosti žil. Ako upozornili viaceré české médiá, dront nelietavý žil na Mauríciu, malom ostrovnom štáte, ktorý sa nachádza 900 kilometrov východne od Madagaskaru.

Zeman sa vyjadruje na adresu novinárov často a vôbec nie v rukavičkách. Vo svojom prvom inauguračnom prejave v roku 2013 napríklad označil podstatnú časť českých médií za „ostrov negatívnej deviácie", ktorý sa zameriava na vymývanie mozgov a manipuláciu s verejnou mienkou. 

Vlani v máji pri stretnutí s ruským prezidentom Vladimirom Putinom dokonca vyhlásil, že novinárov je príliš mnoho a treba ich likvidovať. 

Viac o téme: Miloš Zeman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu