Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Rusko sankcie USA nezastavia: Vývoz raketových motorov do Spojených štátov pokračuje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

MOSKVA - Rusko v reakcii na najnovšie americké sankcie neukončí vývoz svojich raketových motorov do Spojených štátov. Informovala o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na vyhlásenie námestníka ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Riabkova.

Nemenovaný poslanec ruskej Štátnej dumy začiatkom augusta naznačil, že Rusko by mohlo obmedziť vývoz raketových motorov RD-180 do USA, ak Washington uvalí na Moskvu nové sankcie. Riabkov tiež uviedol, že Moskva nezastaví vývoz titánu, ktorý Spojené štáty využívajú vo svojom leteckom priemysle. 

Trumpova administratíva uvalila v utorok na Moskvu ďalšie sankcie a na už aj tak dlhý zoznam zaradila dve spoločnosti a dvoch jednotlivcov, podozrivých z pokusu obísť skoršie americké sankcie zavedené v júni v reakcii na ruské počítačové útoky. Ruský prezident Vladimir Putin označil najnovšie americké sankcie za nezmyselné.

RD-180 je raketový motor na kvapalné palivá ruskej konštrukcie. Práva na jeho používanie získala začiatkom 90. rokov americká spoločnosť General Dynamics a neskôr firma Lockheed Martin pre projekt nosnej rakety Atlas.

Viac o téme: VývozSankcieRuskoUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu