Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Počet obetí v Janove sa opäť zvýšil: Pod troskami našli ďalšie mŕtve telá, vodič zomrel v nemocnici

Zrútený most. Zobraziť galériu (2)
Zrútený most. (Zdroj: SITA/Luca Zennaro/ANSA via AP)

RÍM - Telo 30-ročného muža našli v troskách zrúteného diaľničného mosta v talianskom meste Janov. V sobotu o tom informovala talianska štátna rozhlasová stanica. Rumunský vodič kamióna, ktorý utrpel vážne zranenia, v sobotu večer zomrel. Potvrdil to hovorca jednej z miestnych nemocníc. Počet obetí tragédie sa tým zvýšil na 43, informovali agentúra AP a DPA.

V správe sa uvádza, že podľa presvedčenia záchranárov sú pravdepodobne všetky osoby, predtým vyhlásené za nezvestné, už nájdené. K tomuto záveru úrady dospeli, keď sa im ozval starší muž a povedal, že je v poriadku a nebol v utorok na mieste tragédie.

Počet obetí v Janove
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Luca Zennaro/ANSA via AP)

Úrad miestneho prefekta, ktorý vydáva oficiálne počty mŕtvych, vyhlásil, že zatiaľ nemá informácie o najnovšie nájdených telách, upozornila v sobotu tlačová agentúra AP. V Taliansku je v sobotu v platnosti štátny smútok za obete nešťastia, ku ktorému došlo tento týždeň v utorok. Štátny pohreb niektorých obetí sa uskutoční v sobotu na poludnie v Janove. Na smútočnej ceremónii sa plánuje zúčastniť aj taliansky prezident Sergio Mattarella. 

Rodiny niektorých obetí sa rozhodli ceremóniu bojkotovať a vyjadriť tak svoj hnev na talianske úrady kvôli nešťastiu. Časť mosta Ponte Morandi sa zrútila v utorok krátko predpoludním počas búrky, pričom zo 45-metrovej výšky spadlo aj viac než 30 osobných i nákladných vozidiel.

Vodič podľahol ťažkým zraneniam

Nemocnica sv. Martina oznámila, že 36-ročný muž mal poranenia hlavy a hrudníka. Lekári označovali jeho stav za najvážnejší spomedzi ľudí zranených pri páde časti mosta Ponte Morandi. Podľa úradov sú viacerí ďalší ľudia, ktorí prežili, naďalej hospitalizovaní.

 

Viac o téme: TalianskoJanov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu