Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kľúčové chvíle v Írsku: Rokovania medzi odbormi a vedením Ryanair sú v plnom prúde

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

DUBLIN - Rokovania medzi odborovým zväzom írskych pilotov Fórsa a vedením leteckej spoločnosti Ryanair pokračujú aj v piatok, už štvrtý deň v tomto týždni, čo odbory označili za "významnú" skutočnosť. Obe strany sa pokúšajú vyriešiť rozdiely v názoroch na presuny pilotov na jednotlivé základne leteckej spoločnosti, mzdy, postup v kariére, dovolenky a ďalšie otázky.

Podľa Bernarda Harbora z odborového zväzu Fórsa fakt, že mediátor Kieran Mulvey pokračuje v rokovaniach, naznačuje, že existuje možnosť dosiahnuť dohodu už v piatok. Harbor uviedol, že už počas predchádzajúcich troch dní sa na rokovaniach podarilo "urobiť kus práce". Odborári preto prišli v piatok na ďalšie kolo rozhovorov pozitívne naladení. Dodal však, že je ešte potrebné vyriešiť niekoľko problémov.

Rokovania sa začali o 10.00 h SELČ na letisku v Dubline. Rozdielne názory odborov a vedenia aerolínií, a nielen v Írsku, priniesli v auguste sériu štrajkov. Ryanair musel zrušiť stovky letov pre protestné akcie pilotov v Írsku, Nemecku, Belgicku, Švédsku a Holandsku.

Viac o téme: PilotiRokovaniaLetecká spoločnosťÍrskoRyanair
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu