Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Polícia v Kanade už má obvineného: Tento muž je podozrivý v prípade streľby vo Frederictone

Miesto streľby. Zobraziť galériu (3)
Miesto streľby. (Zdroj: SITA/Keith Minchin/The Canadian Press via AP)

FREDERICTON - Kanadská polícia obvinila muža za usmrtenie dvoch policajtov a dvoch civilistov počas piatkovej streľby v meste Fredericton v provincii New Brunswick. Prostredníctvom vyhlásenia v sobotu informovala, že 48-ročného Matthewa Vincenta Raymonda zatkli a obvinili zo štyroch vrážd prvého stupňa.

Úrady identifikovali obete ako strážnika Robba Costella, strážničku Saru Burns, Donnieho Robichauda a jeho priateľku Bobbie Lee Wright. Motív strelcovho konania nie je známy.

Polícia v Kanade už
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Keith Minchin/The Canadian Press via AP)

Námestník náčelníka polície vo Frederictone Martin Gaudet uviedol, že strážnici reagovali na hlásenia streľby v bytovom komplexe. Po príchode na miesto podľa jeho slov našli dvoch mŕtvych civilistov a následne sami zahynuli po tom, ako boli zastrelení. Spoločnosť Horizon Health, ktorá zabezpečuje zdravotnú starostlivosť v mene provinčného ministerstva zdravotníctva, uviedla, že Raymond je jedinou osobou, ktorú v súvislosti so streľbou ošetrili.

Polícia v Kanade už
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Keith Minchin/The Canadian Press via AP)

Streľba sa odohrala v čase, keď sa Kanada vyrovnáva so sériou násilností. V júli napríklad muž spustil v Toronte streľbu na rušnej ulici a zabil dvoch ľudí a ďalších 13 zranil, pričom aj on sám zomrel. V apríli zase v Toronte muž vrazil dodávkou do chodcov na ulici a zabil desiatich a zranil 14 ľudí.

Viac o téme: StreľbaObvinenie Kanada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu