Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Nočná streľba pri Manchestri: Páchateľ zrejme pálil z brokovnice, zranilo sa 12 ľudí

Vyšetrovatelia na mieste streľby. Zobraziť galériu (5)
Vyšetrovatelia na mieste streľby. (Zdroj: SITA/Peter Byrne/PA via AP)

MANCHESTER - Desať ľudí utrpelo zranenia pri streľbe, ku ktorej došlo v nedeľu v britskom meste Manchester na západe Anglicka. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News s odvolaním sa na vyhlásenie manchesterskej polície.

Najmenej 12 ľudí utrpelo v noci na nedeľu zranenia pri streľbe v meste Manchester ležiacom na západe Anglicka. Podľa polície sa zrejme strieľalo z brokovnice, motív a bližšie okolnosti útoku sú však zatiaľ neznáme, informovala agentúra DPA.Najmenej 12 ľudí utrpelo v noci na nedeľu zranenia pri streľbe v meste Manchester ležiacom na západe Anglicka. Podľa polície sa zrejme strieľalo z brokovnice, motív a bližšie okolnosti útoku sú však zatiaľ neznáme, informovala agentúra DPA.

Polícia zasahovala vo štvrti Moss Side, vzdialenej približne tri kilometre od centra Manchestru, okolo 02.30 h miestneho času (03.30 h SELČ), kde sa v sobotu večer konal každoročný "karibský karneval". Deväť ľudí vrátane dvoch detí utrpelo strelné poranenia menej závažného charakteru. Ďalší muž leží v nemocnici s vážnymi zraneniami nôh, ale jeho stav je stabilizovaný. Ďalšie dve ľahšie zranené osoby vyhľadali nemocničné ošetrenie v priebehu nedele.

VIDEO Nočná streľba pri
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/Peter Byrne/PA via AP)

Podľa televízie Sky News polícia udalosť vyšetruje ako pokus o viacnásobnú vraždu, hoci zatiaľ nepozná motív činu. Po príchode policajtov sa na mieste nachádzali stovky ľudí. Prvé výsledky vyšetrovania naznačujú, že sa strieľalo z brokovnice, a to minimálne dvakrát. Použitá zbraň sa zatiaľ nenašla. 

VIDEO Nočná streľba pri
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/Peter Byrne/PA via AP)

Vyšetrovanie je však len v počiatočnom štádiu a vyšetrovatelia požiadali o pomoc verejnosť pri objasnení okolností útoku. "Išlo o mimoriadne nebezpečný a závažný trestný čin... Paľba zo strelnej zbrane v dave ľudí môže mať ničivé následky," uviedol náčelník manchesterskej polície Wasim Chaudhry. Súčasne vyslovil potešenie z toho, že pri streľbe nikto nezomrel ani neutrpel život ohrozujúce zranenia.

VIDEO Nočná streľba pri
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/Peter Byrne/PA via AP)

Zdôraznil tiež, že sobotňajší prvý deň karnevalu v Moss Side, na ktorom sa zúčastnilo vyše 16.000 ľudí, mal veľmi pokojný priebeh a nebol nikto zatknutý. Podľa miestnej tlače k streľbe došlo počas pouličnej zábavy, ktorá sa konala po skončení prvého karnevalového dňa. Druhý deň karnevalu v nedeľu - napriek nočnému incidentu - prebehol podľa plánu. 

Viac o téme: StreľbaManchester
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu