Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dusno v leteckej doprave: Štrajk Ryanairu ochromí podstatné bruselské letisko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

BRUSEL - Belgické letisko Charleroi (BSCA) v utorok oficiálne potvrdilo, že štrajk pilotov nízkonákladovej leteckej spoločnosti Ryanair, ktorý sa uskutoční v piatok 10. augusta, povedie k zrušeniu 82 letov na druhom najväčšom letisku v krajine.

Hovorca letiska v správe pre médiá spresnil, že 82 zrušených letov - 41 odletov a 41 príletov - bude mať vplyv na približne 13.940 cestujúcich, ktorí mali zakúpené lístky na tento deň. Počas posledného štrajku zamestnancov spoločnosti Ryanair z 25. a 26. júla bolo na letisku Charleroi zrušených iba 48 letov denne.

Zrušené lety predstavujú 70 percent bežnej prevádzky írskej leteckej spoločnosti na letisku v Charleroi. Bruselské letisko Zaventem, hlavné letisko krajiny, v utorok ešte nemohlo oficiálne potvrdiť, koľko letov spoločnosti Ryanair bude zrušených. Celkovo Ryanair na 10. augusta oznámil zrušenie 104 letov do Belgicka a z tejto krajiny v dôsledku štrajku pilotov, ktorých zamestnáva táto nízkonákladová letecká spoločnosť.

Holandský spravodajský server DutchNews.nl v tejto súvislosti uviedol, že 40 až 50 holandských pilotov, ktorí pracujú pre spoločnosť Ryanair, sa v priebehu utorka rozhodne, či aj oni vstúpia do štrajku. Spoločnosť Ryanair je v Holandsku prítomná na letiskách v Eindhovene, Amsterdame a Maastrichte.

Viac o téme: LetiskoBruselRyanairCharleroi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu