Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Iva (†24) súťažila v cestovateľskom závode: Krutý koniec, smrť vo vodopáde v Rakúsku

Krimmlský vodopád a Iva H. Zobraziť galériu (3)
Krimmlský vodopád a Iva H. (Zdroj: FB/Iva H., Getty Images)

VIEDEŇ - V Rakúsku zomrela v sobotu večer dvadsaťštyriročná Češka. Dnes to povedala hovorkyňa českého ministerstva zahraničia Michaela Lagronová. Podľa jej informácií sa údajne utopila po páde do Krimmlského vodopádu, kde bola v rámci cestovateľského závodu Lowcost Race, ktorý o nešťastí informoval na facebooku.

Hrôzostrašný nález v rieke pri Bratislave: Na hladine plávalo telo mŕtvej ženy

Ministerstvo dostalo informácie o úmrtí ženy od usporiadateľa pretekov a následne ich preverilo u polície. Rodina bola o úmrtí ženy už informovaná, dodala hovorkyňa.

Lowcost Race je závod, pri ktorom dvojčlenné tímy cestujú s obmedzeným rozpočtom po Európe a plnia zadané výzvy. Tento rok sa koná piaty ročník, na ktorého štart sa v piatok v Prahe postavilo takmer 140 tímov. Cieľ pretekov je opäť v Prahe, a to 13. augusta.

Iva (†24) súťažila v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Iva H.)

Podobný prípad, našťastie bez tragického konca, sa taktiež udial v sobotu pri výlete v horách v oblasti rakúskeho mesta Scheibbs. Mladík (17) zo Slovenska sa pošmykol, keď chcel vyliezť na vrch vodopádu a spadol z približne pätnásťmetrovej výšky. Ťažko si poranil hlavu a hrudník.

 

Viac o téme: VodopádKúpanieUtopenieRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu