Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vyše stovka cestujúcich do Prahy zažila rušné chvíle: Náhla evukuácia lietadla, núdzový únik

Cestujúcich museli evakuovať
Cestujúcich museli evakuovať (Zdroj: IL TV)

HELSINKI - Cestujúci Českých aerolínií (ČSA) museli dnes v Helsinkách tesne pred štartom núdzovo opustiť lietadlo, na ktorého palube sa náhle objavil dym. Informujú o tom fínske média.

Pekelný dovolenkový let na Ibizu! VIDEO Ľudia v panike vyskakovali z lietadla

V Česku na incident upozornil server Blesk, ktorý kontaktoval jedného z cestujúcich. Podľa neho sa nikomu nič nestalo, čo ČTK potvrdil aj hovorca ČSA Daniel Šabík. Podľa jeho slov je posádka na takéto situácie pripravená. Odlet bol zrušený a pasažieri čakajú v Helsinkách na ďalšie pokyny. ČSA im prisľúbila dopravu do cieľa cesty. Dôvod dymu na palube Šabík neuviedol

Osobné lietadlo opúšťali cestujúci po nafúknutých šmykľavkách, ako je vidieť na videu zverejnenom na sociálnych sieťach. Evakuácia bola nariadená krátko pred odletom stroja, ktorý mal do Prahy doraziť okolo 17:00 SELČ.

"Pred štartom pravidelných liniek Českých aerolínií z Helsínk do Prahy letadlom Airbus A319 zaregistrovala naša posádka zápach a dym v strednej časti kabíny pre cestujúcich. Kapitán z týchto dôvodov rozhodol o evakuácii pasažierov a posádky, ktorá prebehla bez problémov. Všetci pasažieri a členovia sú v poriadku," informoval ČTK.

Podľa neho je posádka na takúto situáciu pravidelne školená, letadlo teraz kontrolujú technici. "Cestujúcim v Helsinkách poskytneme starostlivosť a dopravíme ich do cieľa cesty alternatívnym spôsobom," uzavrel hovorca. 

Viac o téme: DymLietadloPrahaHelsinkiČeské aerolínie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu