Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Poplach v Nemecku: Zásah polície a hasičov v rýchlovlaku, neuveríte, čo tam vyvolalo rozruch

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ASCHAFFENBURG - Rozsiahly zásah polície a hasičov vyvolal v nedeľu nález podozrivého predmetu v jednom z nemeckých rýchlovlakov Intercity-Express (ICE). Súpravu smerujúcu z Würzburgu do Frankfurtu nad Mohanom museli po zastavení na hlavnej stanici v Aschaffenburgu opustiť všetci cestujúci, na čo bol predmet odstránený za "najprísnejších" bezpečnostných opatrení, uviedla v pondelok tlačová agentúra DPA.

Podľa vyjadrení polície išlo o tzv. Petriho misku, čo je plochá sklenená nádoba využívaná napríklad pri kultivácii mikroorganizmov. Hlásenie o prítomnosti takejto nádoby s neidentifikovateľnou látkou v idúcom vlaku prišlo v neskorých popoludňajších hodinách od cestujúceho, ktorý ju objavil.

Rozsiahly zásah polície a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/DPA)

Bezprostredne nebolo známe, že by mal niekto po vystúpení z vlaku zdravotné ťažkosti. Z merania kvality vnútorného vzduchu takisto nevyplynulo nič nezvyčajné.

Vlak, z ktorého vyradili daný vozeň, mohol pokračovať v jazde po zhruba dvoch hodinách. Nájdenú látku majú preskúmať v laboratóriu, vyšetrovatelia však nepredpokladajú, že by bola nebezpečná, uviedla DPA s odvolaním sa na policajného hovorcu.

Rozsiahly zásah polície a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/DPA)

Viac o téme: VlakHasičiPolícia Nemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu