Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Obhajovať tyrana sa mu stalo osudným: Miloševičovho právnika zastrelili pred bytom

Slobodan Miloševič Zobraziť galériu (2)
Slobodan Miloševič

BELEHRAD - Významného belehradského právnika, ktorý v minulosti zastupoval dnes už zosnulého bývalého juhoslovanského a srbského prezidenta Slobodana Miloševiča, zastrelili v sobotu pred jeho vlastným bytom v srbskom hlavnom meste Belehrad. S odvolaním sa na vyjadrenie polície o tom informovala agentúra Reuters.

Dragoslava Ognjanoviča (57) zastrelili v mestskej časti Nový Belehrad, zatiaľ čo jeho syn (26) vyviazol so zranením na pravom ramene, uvádza srbské ministerstvo vnútra vo svojom stanovisku.

Začiatkom roka 2000 bol Ognjanovič súčasťou právnického tímu, ktorý obhajoval Miloševiča v procese pred Medzinárodným trestným tribunálom pre bývajú Juhosláviu (ICTY) v Haagu, kde čelil obvineniam z vojnových zločinov a genocídy.

Slobodan Miloševič
Zobraziť galériu (2)
Slobodan Miloševič  (Zdroj: TASR/AP Photo/Darko Vojinovic, File)

Autokratívny politik zomrel v roku 2006 vo väzenskej cele v Haagu krátko pred uzavretím procesu, ktorý následne zastavili. Ognjanovič počas svojej právnickej kariéry obhajoval aj niekoľkých hlavných aktérov srbského podsvetia.

Za posledné dva roky prišlo v Belehrade o život hneď niekoľko prominentných členov srbských a čiernohorských organizovaných zločineckých sietí. Polícia za tým vidí boj o sféru vplyvu v oblasti nelegálneho trhu s drogami.

Viac o téme: VraždaPrávnikSrbskoSlobodan Miloševič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu