Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poplach na letisku v Budapešti: Moslim zapríčinil evakuáciu terminálu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia evakuovala v pondelok dopoludnia terminál 2A budapeštianskeho Medzinárodného letiska Ferenca Liszta po tom, čo sa jeden z pasažierov čakajúcich na odbavenie začal správať podozrivo.

Podľa spravodajského servera Index.hu polícia po evakuácii prekontrolovala ruksak cestujúceho, ktorý sa predtým v dave začal modliť. Hovorca spoločnosti Budapest Airport Mihály Hardy pre server povedal, že muža, ktorý sa správal pomätene, odviezla záchranná služba. 

"Nešlo o bezpečnostnú, ale zdravotnú záležitosť," zdôraznil hovorca s poznámkou, že udalosť sa dotkla siedmich leteckých spojov. Avšak o tom, že by tieto spoje meškali, Hardy nemal informácie. Spravodajský server NLcafé.hu napísal, že podozrivým cestujúcim bol moslim.

Po moslimovi pátrali v súvislosti s drogami

Po moslimovi, pre ktorého maďarská polícia evakuovala v pondelok dopoludnia terminál 2A budapeštianskeho Medzinárodného letiska Ferenca Liszta, bolo vyhlásené pátranie, okrem iného pre drogovú trestnú činnosť. Uviedol to spravodajský server Origo.hu.

Terminál vyprázdnila polícia potom, čo sa jeden z pasažierov čakajúcich na odbavenie začal správať podozrivo. Polícia po evakuácii prekontrolovala ruksak cestujúceho, ktorý sa predtým v dave začal nahlas modliť. V batožine nenašli žiadnu výbušninu a muža previezli do nemocnice.

Z nepotvrdených správ servera vyplýva, že podozrivé správanie moslima mohlo byť spôsobené aj drogami. Hovorca spoločnosti Budapest Airport Mihály Hardy pre povedal, že nešlo o bezpečnostnú, ale zdravotnú záležitosť.

Viac o téme: LetiskoMoslimEvakuáciaBudapešť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu