Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pytliakov dobehla karma, a to doslova! Chceli uloviť nosorožca, z lovcov sa stala korisť

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: TASR/AP Photo/Rajanish Kakade)

KAPSKÉ MESTO - Príroda nemilosrdne vrátila úder. Týka sa to skupiny pytliakov, ktorí minulý víkend vnikli do juhoafrickej rezervácie Sibuya. Ich hon za rohmi nosorožcov sa skončil krvavo, keď narazili na svorku levov. Všetko, čo po pytliakoch správcovia parku v utorok našli, boli len kusy zohavených tiel a zvyšky vybavenia.

Podľa správy prírodnej rezervácie vstúpili pytliaci na územie parku v nedeľu 1. júla v noci. Prvý signál o tom, že sa v parku deje niečo mimoriadne, dal strážny pes. Ten v pondelok nadránom zaregistroval neobvyklé zvuky prichádzajúce od vzdialenej levej svorky.  Správcovia im však nevenovali mimoriadnu pozornosť. „Keď levy robia v noci hluk, nie je to nič neobvyklé,“ povedal majiteľ parku Nick Fox v oficiálnom vyjadrení.

Levy z juhoafrického parku.
Zobraziť galériu (4)
Levy z juhoafrického parku.  (Zdroj: Facebook/Sibuya Game Reserve)

Nepekný pohľad sa naskytol jednému zo zamestnancov v utorok poobede. Ten upozornil protipytliacku jednotku, že sa v blízkosti levov nachádzajú ľudské ostatky. „Našli sme tam aj silnú pušku s tlmičom, kliešte, zásoby jedla a iné vybavenie,“ píše vo vyjadrení šéf parku, ktorého na miesto privolali spolu s jednotkou. „Je zrejmé, že pytliaci narazili na svorku levov a niektorí, ak nie všetci, boli zabití.“

Po príchode veterinára levov uspali a miesto udalosti dôsledne obhliadajú. „Zatiaľ nie je jasné, koľko pytliakov bolo zabitých. Vyšetrovanie prebieha,“ dodal Fox.

Viac o téme: RezerváciaLevPytliaci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu