Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Obrovská tragédia na pláži: Pri explózii nafukovacieho hradu zomrelo dievčatko (†4)

Tragédia na pláži v Norfolku. Výbuch nafukovacieho hradu zabil dievčatko. Zobraziť galériu (2)
Tragédia na pláži v Norfolku. Výbuch nafukovacieho hradu zabil dievčatko. (Zdroj: SITA/Joe Giddens/PA via AP)

LONDÝN - Pri výbuchu nafukovacieho hradu na pláži v anglickom Norfolku zomrelo malé dievčatko. Nešťastie sa odohralo v nedeľu na pláži Gorleston, pričom "explózia" dieťa podľa svedkov vymrštila do vzduchu. Dievčatko utrpelo zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahlo.

O nešťastí informovala britská televízia BBC. Podľa svedkov hrad pravdepodobne kvôli veľmi horúcemu počasiu vybuchol a dievčatko vymrštil do vzduchu. Záchranári boli na mieste do štyroch minút a dievča vo vážnom stave previezli do nemocnice. Tam, bohužiaľ, na následky zranení zomrela.

Polícia pláž uzavrela

Polícia časť pláže, kde došlo k nešťastiu, uzavrela a spustila vyšetrovanie. Na pláži bolo predtým mnoho ľudí. Užívali si horúce počasie, ktoré v Británii v posledných dňoch panuje. Práve vysoké teploty mohli byť podľa niektorých zdrojov príčinou výbuchu.

Tragédia na pláži v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Joe Giddens/PA via AP)

Kara Longshawová, ktorá tvrdí, že bola svedkom udalosti, na Facebooku uviedla, že obeťou sa stalo štvorročné dievčatko. „Práve som videla tú najhoršiu vec v mojom živote. Skákací hrad na pláži vybuchol a dieťa, ktoré v ňom bolo, bolo katapultované do výšky asi šiestich metrov. Prosím, nedovoľte svojim deťom chodiť do skákacích hradov v tejto horúčave,“ citoval britský denník The Guardian z vyhlásenia Longshawovej.

Viac o téme: NehodaDievčatkoLondýnNafukovací hrad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu