Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Chcel zabiť toľko ľudí, koľko sa len dalo: Muža po streľbe v redakcii novín už obvinili

Jarrod W. Ramos
Jarrod W. Ramos (Zdroj: Facebook)

ANNAPOLIS - Muža zadržaného v súvislosti so štvrtkovou streľbou v redakcii amerického lokálneho denníka Capital Gazette, ktorá si vyžiadala životy piatich ľudí, obvinili v piatok z päťnásobnej úkladnej vraždy. Súd v Annapolise, hlavnom meste štátu Maryland, kde došlo k tomuto útoku, nariadil ponechanie predpokladaného vraha vo väzbe, informovala agentúra AP.

Podľa vyjadrenia okresného policajného šéfa Timothyho Altomareho mal zadržaný muž, identifikovaný ako 38-ročný Jarrod W. Ramos, v úmysle "zabiť toľko ľudí, koľko sa len dalo". Novinám sa vyhrážal už v roku 2013, ich vedenie si však vtedy neželalo, aby proti nemu začali konať príslušné orgány.

Podľa polície vtrhol Ramos vo štvrtok do redakcie Capital Gazette s opakovacou brokovnicou a usmrtil štyroch novinárov i jednu administratívnu pracovníčku. Podľa AP ide o jeden z najsmrtiacejších útokov na novinárov v dejinách Spojených štátov.

Polícia uviedla, že Ramos sa nechal zadržať na mieste činu bez kladenia odporu, nespolupracuje však s vyšetrovateľmi. Na piatkovom pojednávaní, pri ktorom ho sudca odmietol prepustiť na kauciu, sa zúčastnil prostredníctvom videoprenosu.

Z minulosti sú známe početné prípady, keď Ramos prejavoval nepriateľstvo k členom redakcie Capital Gazette. Zdrojom bol zrejme článok o tom, že sa priznal k obťažovaniu istej ženy. Ramos v roku 2012 podal proti denníku žalobu pre urážku na cti, súd ju však odmietol ako neodôvodnenú.

Viac o téme: StreľbaRedakciaSpojené štátyAnnapolis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu